IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Ако Гърция фалира, купувайте всичкото евро което намерите

Роджърс заяви, че ако Гърция фалира, някои други страни ще фалират също – "Италия, Испания, Ирландия и няколко други"

21:54 | 09.09.11 г. 30
Автор - снимка
Създател
Джим Роджърс: Ако Гърция фалира, купувайте всичкото евро което намерите

Фалитът на Гърция всъщност ще е хубаво нещо, защото „е време хората да приемат реалността“, казва знаменитият инвеститор Джим Роджърс, цитиран от CNBC.

„Ако сте фалирали, фалирайте и го признайте“, казва Роджърс. „Страни фалират от векове, в това няма нищо ново“.

Пазарите в петък отново се обагриха в червено поради възобновените опасения, че Гърция може да фалира и неочакваната оставка на ключов икономист от Европейската централна банка (ЕЦБ).

Роджърс заяви, че ако Гърция фалира, някои други страни ще фалират също – "Италия, Испания, Ирландия и няколко други".

Ако това се случи, „еврото ще се понижи чувствително. Аз обаче, в този момент ще купя всичкото евро което мога, защото това ще означава, че Европа ще има много силна и устойчива валута“, пояснява Роджърс.

„Ще бъде доста неприятно от сега до този момент, но ако това се случи през следващия месец, месец и нещо, купувайте всичкото евро което намерите“, съветва Роджърс.

Новият директор на МВФ каза на еврозоната, „момчета, трябва да наберете повече капитал, и те го правят. Те бяха тези, които купиха всичкия този боклук. Защо трябва вие, аз или финландските данъкоплатци да спасяваме всичките тези банки, които допуснаха толкова много грешки? Аз не съм взимал тези заеми, те са ги взимали“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

29
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 12 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Джим Роджърс: Ако Гърция фалира, купувайте всичкото евро което намерите:Да се превежда:Ако Гърция фалира, продавайте всичкото евро което имате!"Тоз" и Добро утро да ти каже, пак трябва да погледнеш слънцето !Както казва Гьобелс, "трябва много да лъжеш, за да могат поне малко да ти повярват".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 12 rate down comment 5
Патилан
преди 12 години
"Гърците имат пари само до октомври. А после?" :Следва: -Атина настоява за бърз следващ транш от ?8 млрд.!- печатане на пари- част от тях отиват за гърците да си живеят добре, останалата част отива за кредиторите Франция и Германия- вдига се инфлацията в Европа- Гърция, Германия и Франция получават напечатани пари, останалите - гледат и лапат мухите!!! Не е луд тоя които яде зелника ,а който му го дава !!! Така хитрите гърци дръпнаха над 100 милиарда евро от МВФ и на финала ще стане, че гърците ще има да връщат, а МВФ да взема, което няма да се случи никога, понеже е на път МВФ, да отиде в историята , тоест небитието!!! Гърците, много умело са си разработили схемата. Не ги мислете че са глупави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 11 rate down comment 4
Патилан
преди 12 години
Ако Гърция фалира жална им майка на еврозоната и от там на Германия.Кралят е гол - еврото също!!! Гърция ще спре плащанията по дълга, французи, германци и други кредитори ще пият една студена вода и ще отпишат някой и друг милиард.За това се бори гръцкия народ, за това са и протестите. Защо само те да го отнасят? А тези банки лихвари да излязат сухи от водата? Както виждам Еврото става заложник на Гърция, явно те много добре са си направили сметката че ако се случи нещо с тях,еврото ще пропадне омагьосан кръг! Германия налива в пробита каца!Гръцкия пенсионер ще продължи да си получава същата пенсия, социалните им придобивки няма да се променят.Проблема е сега с португалци, испанци и италианци, да не повторят същия ход, че тогава последиците може да са сериозни, а за тях вече парички няма......Гърците ще изнудват ЕС до дупка и каквото и да стане, пак ще са по добре от нас, защото не са дупедавци!!!Когато Господ създал гърка, евреина плакал безутешно цели три дни !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 11 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Точно така, "глобалния елит" точно това подгорвя....ФЕД вече започва да застава срещу САЩ"..... после следват Чиповете така наречния електронен концлагер, парите няма да ги има....!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 9 rate down comment 1
0pk
преди 12 години
когато всички фалират, и валутните им активи се обезценят, ще земе да се появи една международна банка с нова валута, дето да изкупи всички валути на фалиралите държави и със съдействието на междуконтинентални ракети да наложи своята парична еденица като основна за цялата планета :)с две думи ако не ползвате новия земен долар ще ви пратим няколко ракети. :]мисля че на там вървят нещата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 8 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Еврото се срива автоматично с краха на фондовите борси! Край на ЕС, на еврозоната и еврото! Еврото вече започна с "дълдисването", спрямо Паунда, Канадския и Австралийския долар! Как ви звучи, индекса Dow Jonson, на ниво 1000 до края на годината? Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Фалит! Който ще се случи от 3 до 6 месеца. Бъдете готови за най-лошото!И къде ще са тогава хората от ЕС.....на улиците естествено, във всеки европейски град и държава, ще има международен хаос и хаоса ще дойде от Америка....защо ли...??? И Русия ще започне да продава газ и петрол и суровини в Рубли ......защо ли...???Изводите си ги направете сами! Накратко кризата в БГ сега идва, до сега беше само предястието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 4 rate down comment 7
Mesoiadess
преди 12 години
Хубава статия - еврото е валута за тези които могат да си го позволят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 5 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Наливането на нови и нови средства се възприема положително от пазарите , а фалитите и строгата дисциплина като негатив. Според мен би трябвало да е обратно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 4 rate down comment 4
interest-free
преди 12 години
Сигурен съм, че жабите не пеят, те просто квакат.... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още